Besök en gårdsbutik!

När man har tröttnat på alla tråkiga och opersonliga köpcentra och varuhus finns det som tur är alternativ. Besök en gårdsbutik och bli inspirerad. Dessa ger en klassisk känsla och en touch av det där riktigt genuina som man förknippar med handel förr i världen. Låter detta intressant ska man definitivt besöka din gårdsbutik i Skåne som erbjuder härliga produkter för alla och dessutom i en underbar, lantlig miljö. Detta är väl värt en utflykt för hela familjen. Gårdsbutiker i Skåne Gårdsbutiker finns över hela landet, men de som finns i Skåne upplevs av många som extra mysiga. Naturen i…

föregåened sida · nästa sida

Ett bra konditori i Malmö

Att svenskar gillar att fika och äta bakelser är nog ganska världskänt, och detta har inneburit att kravet på de svenska konditorierna har ökat senaste årtionden, vilket är bra. För man ska ställa krav på de som hanterar det man äter, och sen kan även en lite negativ sak försämra en upplevelse som annars skulle varit perfekt. Men var hittar man ett bra konditori då? Ja, här ska man tänka lite utanför ramarna, för även om det finns otroligt goda och bra bagerier inne i stan så kan det finnas och det finns ofta utanför den centrala staden. Finns det…

föregåened sida · nästa sida

Rätt mat till rätt fest

Planerar du ett stort event, kanske bröllop, möhippa eller babyshower? Eller är det kanske någon i familjen som tar studenten? Att bestämma vad som ska serveras kan både vara svårt men också roligt. När man har många gäster finns det mycket att tänka på – eventuella allergier och matpreferenser eller om någon är vegetarian eller vegan. På stora events kan det vara smart med buffé eller plockmat som man vet uppskattas av många. Exempel är en klassisk potatissallad, kycklingspett, ostbricka, fruktfat och kallskuret med olika sorters såser till. Glöm inte barnen! På de flesta stora fester brukar det ju finnas…

föregåened sida · nästa sida

Matförgiftning

Sverige tillhör toppskiktet i världen när det gäller god kvalitet på maten. Höga krav på renlighet och hygien inom produktionen och distributionen, noggranna kontroller och olika typer av märkning av livsmedel har under det senaste århundradet i princip minskat risken med att äta köpta livsmedel till i det närmaste noll. Ibland sker dock undantag. ”Dålig” mat slinker då och då ner i någons mage och kroppen reagerar. Ibland kraftfullt, ibland ytterst marginellt. Allra vanligaste orsaken är dock konsumentens eget försummande när det gäller förvaring eller tillredning av livsmedlet i fråga. Färskvaror ofta boven Livsmedel med kort ”livslängd”, så kallade färskvaror,…

föregåened sida · nästa sida

Lediga lokaler i Trelleborg

Man kan inte äta i vilken lokal som helst. Visst kan det kännas som ett fynd då man upptäcker en festlokal som tar en mycket liten slant för eventet, men när man sedan inser att ingången ligger vid en gigantisk sopcontainer och att lokalen har golv med stora hål så ångrar man rätt snabbt att man bokade platsen för middagen. Om man ska ha en middag med efterföljande dans så är det viktigt att folk trivs vid borden. Det här ska man tänka på då man ser på hemsidor som www.ledigalokalertrelleborg.se för att försöka finna rätt lokaler. Gott om utrymme…

föregåened sida · nästa sida

Mat för återhämtning efter träning

Vad man skall äta efter träningen är befogad fråga. Återhämtningen efter en fysisk aktivitet är av stor vikt och näringsintaget inför återhämtning är extremt viktig. Nedan följer några tips som kan vara till hjälp. Är ett återhämtningsmål nödvändigt? Träning är minst sagt en livstrend idag. Snart har nästan alla ett gymkort i Göteborg, Stockholm, Malmö och andra storstäder. Nästan alla orter i Sverige har ett gym som erbjuder det mesta i träningsväg. Många som tränar, i synnerhet de som tränar hårdare, bör efter avslutade pass fylla på sin kropp med ett lämpligt återhämtningsmål. Även om du tränar några enstaka gånger…

föregåened sida · nästa sida

Mat i företagssammanhang

När det bjuds upp till firmafest, företagsevenemang eller en kick-off är det viktigt att maten finns där. Beroende vilket tillfället är kan det vara avgörande för hur bra mötet blir vilken mat som serveras. Anställda blir gladare och mer alerta, kunder – såväl befintliga som potentiella – får alltid ett bättre intryck som är en grogrund till långvariga relationer. Oavsett om det gäller fika mat eller mer sofistikerade rätter så är det viktigt att man har något förberett. Nedan följer lite matinspiration för olika företagssammanhang. Frukostmötet – Servera en extra härlig frukost till frukostmötet på ditt företag. Testa till exempel…

föregåened sida · nästa sida

Spansk mat – mer än ”bara” tapas

Det svenska folket har sedan sextiotalet rest på charterresor till olika delar av det soliga Spanien och i många fall har detta strukturerade turistande gett oss en alltför ensidig bild av den spanska matkulturen. Turistmålens hotellrestauranger och tapasbarer erbjuder en mer centraleuropeiskt strömlinjeformad meny med endast mindre betydande inslag av det genuint spanska köket. Dessutom är Spanien ett väldigt land bestående av stora regionala skillnader när det gäller både klimat, kultur och natur. Globala influenser En annan viktig och intressant skillnad är den mellan de södra och de norra delarna. Det arabiska arvet i söder, som efter hundratals år av…

föregåened sida · nästa sida

Skånsk mat

Finns det något som man skulle kalla för ”äkta skånsk mat”? Ja, det kanske skulle man nog kunna säga. Åtminstone om man får tro på historier från det förflutna. Så kallade landskapsrätter, tros ha haft sin början någon gång under 1900-talets början. Det första som en somliga idag associerar till när det gäller skånsk mat är gröt, gås, ål svartsoppa eller spettkaka. Det som definierat just det skånska köket har först och främst sin grund i natur, omgivning och i sociala mönster. Nedan följer några maträtter som skulle kunna ha en genuin skånsk härkomst. Gröt Folkloristikprofessorn Jan-Öjvind Swan menar att…

föregåened sida · nästa sida

Foodcourt – ett nytt begrepp

I takt med att restaurangtätheten i Malmö ständigt ökat så har det vuxit fram ett nytt koncept som heter Foodcourt. I grund och botten så betyder det att det finns en större gemensam yta med serveringsplatser och att det i anslutning till dessa finns flertalet restauranger med olika maträtter. Man skulle kunna likna det vid samma fenomen som köpcentrum där man samlar väldigt många olika butiker på ett och samma ställe för att locka till sig kunder. På samma sätt är tanken med en foodcourt. Man samlar en rad olika restauranger på ett och samma ställe för att kunna attrahera…

föregåened sida · nästa sida