Bröllopsnyheter

Det lider så smått mot sommar och under årets varma månader är det som populärast att knyta hymnens band. Med det varma vädret kommer bröllopsyran och de fina inbjudningskorten som ett brev på posten, men man själv är den som ska vandra längs med altaret och inte riktigt vet vart man ska börja med bröllopsmaten? Vi guidar!

När man ska sätta igång med all planering inför ett bröllop kan det snabbt kännas övermäktigt, och visst finns det en del punkter man måste gå igenom. Först och främst så måste man bestämma ett datum och en kyrka eller lokal. När det kommer till tårtan har det de senaste åren dykt upp nya trender som konkurrerar med den klassiska bröllopstårtan. Idag är det vanligt att man helt struntar i tårtan och istället väljer att ha bakelser och så kallade ”cupcakes”, oavsett om man väljer tårta eller mindre bakelser är det självklart viktigt att provsmaka först. Detta är den roliga delen i att välja, men tänk på att även om ni gillar en speciell smak så måste den ju passa gästerna också.

Mat på olika sätt

När man bestämt datum, tårta, lokal och/eller kyrka är det dags att smaka sig runt för att se vilken mat man vill servera. Vilken mat man väljer beror på två olika faktorer, först och främst smak och sen hur den ska serveras. Vissa rätter passar helt enkelt inte med fatserveringeller gående bord. Visst kan det vara svårt att veta hur man ska bestämma vilken typ av servering man ska ha, det finns så många olika sätt. De vanligaste är dock att man väljer servering på tallrik, gående bord eller fatservering. Här måste man tänka på att om man väljer servering på tallrik krävs det personal, lika så om man väljer fatservering. Många väljer därför att ha gående bord och där med kunna lägga serveringspengarna på något roligare som dekoration.

Lyx eller budget

Idag behöver ett budgetbröllop inte vara tråkigt, det finns så mycket man kan göra med små medel. Det är väldigt populärt med vintage-tema och här kostar dekorationen inte mer än den måste, varför inte hitta roliga loppisfynd att använda som fina stilleben på borden. Oavsett om ni väljer lyx eller budget så finns det en viktig sak som måste stämma; ni måste trivas. För i slutändan är det faktiskt er dag, så ut och leta roliga saker, boka lokal och beställ bakelser eller tårta!

Vill ni ha mer tips på bröllopstårtor så är ni välkomna att kontakta Bellevue Conditori.