En stunds avkoppling

I tider av stress och följaktligen av spända kroppar och spända muskler kan det vara en ynnest att bli masserad av en skicklig terapeut. Att gå ifrån en session med massage och på samma gång känna sig lite mör och mycket avslappnad är en känsla som är värd en hel del. Läs mer här om du vill komma i kontakt med en yrkeskvinna eller yrkesman som kan hjälpa dig att mjuka upp kroppen och slappna av för en stund.

Kost och avspänning

terapi och massageDet finns många olika typer av massage, och en del av dem är kopplade till mat och de förnimmelser och dofter som hör till den kulinariska världen. Till exempel har du fiskmassage, där fiskarna suger upp partiklar som kroppen gärna bör göra sig av med. Chokladmassage är en sorts massage där flytande choklad används för att massera in kroppen, och en underbar doft av kakao sprider sig vid dessa tillfällen genom rummet där du masseras och det blir en sann avkoppling. Massage kan både vara något som behövs för att spänna upp en viss kroppsdel som är spänd eller ett visst område som är spänt, men också vara som man gör helt för nöjes skull, och som just avkopplning. För vissa är massage en nödvändig del i livet för att slippa smärta eller för att rehabilitera sig från en skada.

Oavsett vad syftet är finns det en massör i Helsingborg som är utbildad inom massage och kan antingen hjälpa dig att terapeutiskt behandla smärta eller erbjuda avkopplande massage. Massage finns i alla möjliga kulturer och görs på många olika sätt. En viss typ av massage innebär endast att du har kontakt med kroppen och ger värme. Det finns de som använder rytm i rörelsen för att skapa vibrationer i kroppen som kan ge extra effekt. I en session med bodywork, vilket kan ses som ett utvidgat begrepp av massage, sträcker du ofta muskler och trycker ihop, samt likt många av de som masserar idrottare och dansare skakar och aktiverar musklerna och på flera av dessa sätt slappnar av muskler.

Hårdhetsgraden varierar förstås mellan olika kulturer och har du otur, eller tur, beroende på hur man ser det, kan du råka ut för en riktigt hårdhänt massage i ett land som Thailand, eller hårdfotad. Såväl händer, armar och fötter kan nämligen användas för att massera den masserades kropp. Det finns också sätt att massera där du använder din tyngd och du kan i princip använda vilken kroppsdel som helst för att massera vilken kroppsdel som helst.