Grillsäsongen är här

När vinter släpper taget och våren lämnat marken och träden gröna vet man att det snart är dags för den efterlängtade grillsäsongen. Sommaren står för dörren och i varje trädgård runt om i landet sprider sig doften av kol.grillen

Självklart behöver man inte ha trädgård för att njuta av grillad mat, det går precis lika bra att ta med sig en bärbar grill eller engångsgrill ner i parken eller till stranden för en god middag och trevligt sällskap. För att välkomna sommaren på det ända rätta sättet har vi provat grillen för första gången i år, något vi älskar att grilla är fisk och speciellt lax.

Grilltips

Eftersom vi helst grillar lax när det kommer till fisk har även vi stött på problemet varje människa förbannar sig över när det är dags att servera, laxen fastnar på gallret. Vi löste problemet på ett väldigt enkelt sätt: Genom att lägga ut skivad citron och lime på gallret och sedan placera laxen ovanpå får man en härligt tillagad lax utan risk för brännskada och fiskbitar kvar på gallret. Dessutom blir laxen härligt citrusmarinerad samtidigt som den tillagas, ett väldigt enkelt och effektivt sätt att göra fisken mer spännande och samtidigt slippa extra arbete med att skrubba rent gallret efter grillningen. Självklart fungerar detta även med andra typer av fisk, med andra ord kan man grilla på och njuta av riktigt god fisk hela sommaren!