Krockar vid matbordet

Maten är en stor del av familjelivet. Man gör rätt i att försöka äta åtminstone ett mål mat om dagen tillsammans. De som har barn får ett utmärkt tillfälle att höra sig för hos ungarna vad som händer i deras huvuden, hur skoldagen eller förskoledagen varit. Man vill veta om det hänt något särskilt, vad det serverades till lunch och vilka andra människor, utifrån, som de interagerat med.

Det är också vid middagsbordet som man sitter ner för första gången och ser sin partner i ögonen. För många kan det fungera som lim för att hålla ihop familjen, för andra tar den stressiga vardagen ut sin rätt och man glider ifrån varandra. Det kan vara läge att dra in en advokat, kanske ta sig till familjerätten och i värsta fall anlita en skilsmässoadvokat. Advokatbyrån Jan F. Urwitz kan hjälpa er som behöver gå till familjerätten för rådgivning.

Inte alltid som på filmAdvokatbyrå

Det är lätt att tro att det är dramatiska grejer som bryter isär två människor som en gång var förälskade och älskade varandra. På film är det otrohet eller liknande som sker, en explosion av känslor och ett par som står och skriker på varandra. Det är gärna också dåligt väder, mörkt och kusligt och kanske finns det även ett tåg i bakgrunden.

Så är det naturligtvis inte i riktiga livet. Inte alltid i alla fall. Ofta är det enda dramatiska som händer att de två människorna i förhållandet växer ifrån varandra.

När man växer isär

Det kan finnas många olika anledningar till att man långsamt glider ifrån människan som man är i ett förhållande med:

  • Barn. Två parter kan förändras på olika sätt och inte längre passa ihop.
  • Problem. Oavsett om det är ekonomi, släktfejd eller något annat, en konflikt delar upp ett par i två parter.
  • Tid. Kanske är det helt enkelt bara tiden som gör det.
  • Flytt. En flytt påverkar ofta mer än vad man tror. Om någon känner sig obekväm eller sorgsen kan det betyda problem för relationen.

Förhoppningsvis behöver inte era familjebråk gå så långt som till familjerätten. Kanske lyckas ni reda ut allt på hemmaplan. Särskilt om ni har barn är det såklart bäst om allt hålls så lugnt som möjligt.