Mat i företagssammanhang

När det bjuds upp till firmafest, företagsevenemang eller en kick-off är det viktigt att maten finns där. Beroende vilket tillfället är kan det vara avgörande för hur bra mötet blir vilken mat som serveras. Anställda blir gladare och mer alerta, kunder – såväl befintliga som potentiella – får alltid ett bättre intryck som är en grogrund till långvariga relationer. Oavsett om det gäller fika mat eller mer sofistikerade rätter så är det viktigt att man har något förberett. Nedan följer lite matinspiration för olika företagssammanhang.

Frukostmötet – Servera en extra härlig frukost till frukostmötet på ditt företag. Testa till exempel olika surdegsbröd som blandas med pålägg såsom edamer, marmelad, brie, skinka, leverpastej. Lägg på lite rucola eller smörgåsgurka. Se till att färskpressad apelsinjuice samt en uppsättning av yoghurten eller filmjölk med müsli.Konferens i Göteborg

Företagsmiddagen – Om ni planerar en företagsmiddag med kunder är valet av restaurang A och O för att det skall bli lyckat. Se till att alltid gardera för om någon i sällskapet, det vill säga era kunder, är vegetarian. Thailändsk eller Mongolisk Wokbuffé är en spännande smakupplevelse där alla kan plocka sin mat färsk och därefter woka den. Italiensk färskpasta är heller ingen dum idé med tanke på det breda vegetariska alternativ som numera finns hos de flesta duktiga italienska krögare.

Inför företagskonferensen – Om företaget planerar en företagskonferens är det viktigt att konferens platsen har det bästa köket. Se till att välja en arrangör för konferens i Göteborg, Stockholm eller Malmö som verkligen tar han om alla maktaspekter på professionellt och som levererar. Gå igenom menyerna noga innan ni arrangerar konferensen.