När maten skapar klyftor

Den ena älskar hamburgare med mängder av dressing, flera skivor ost och bröd som är bakat med sesamfrö. Den andra föredrar skaldjursplatåer, flera våningar med djur från havet som tillagats snabbt och nu skalas och doppas i smaskig majonnäs.

Mat är en så enormt viktig del av den moderna människans liv att det inte är konstigt om olika smak i mat kan leda till stora problem. Särskilt två människor som är gifta med varandra och delar i princip alla måltider, kan komma att spendera oerhört mycket tid att äta och reta sig på mat som de inte gillar.

Om det är så att man inte kan enas om allt fler saker, däribland mat, så kanske en skilsmässa är det enda rätt. Då kan man åtminstone gå vidare med livet och kanske hitta en annan själ som är lika sugen på hamburgare/hummer.

Adacta Advokatbyrå i Malmö är ett gäng jurister som hjälper till med bland annat vårdnad, familjerätt och andra juridiska problem. Även skilsmässa tillhör deras expertis.

Att räka eller inte räkaSkillsmässa i Malmö

Skaldjur är en klassisk vattendelare. Det verkar generellt som att man antingen hatar de små djuren från havets djup, eller så älskar man dem och kan tänka sig få saker som är lika härliga som att köra ner hakan i en kräftas röda buk.

De som inte förstår tjusningen med humrar, räkor, kräftor och musslor, tycker ofta att det är rent ut sagt obehagligt att se andra njuta av skaldjur. Det kan ju medges att skaldjur ofta ser väldigt levande ut när de intas.

Grönt är skönt?

Ungefär samma status som skaldjuren har, brukar även grönsakerna ha. Här är det dock så att den som inte gillar grönsaker ändå kan äta både en bit tomat och en liten klyfta vitlök, om det skulle gälla liv och död.

De som inte är grönsaksfantaster tycker att de nyttiga växterna är onödiga och tar upp plats i magen, som skulle kunna fyllas med bacon eller ost istället. Om man å andra sidan gillar grönsaker, så förstår man tjusningen med deras fräschhet och vackra färg och vill inte vara utan vitaminerna som de ger.

Det gäller bara att se till så att de olika matpreferenserna inte leder till skilsmässa och ett samtal till Adacta Law. Det vore ju inte så smaskigt.