När tankarna springer iväg till matsalen

Du sitter framför datorn på kontoret och sneglar på klockan. Den är strax tre. Du har två timmars arbete kvar, och en halvtimmas hemresa. Vad ska du laga till kvällsmat? Någon slags pasta kanske, det går snabbt och bra… men det åt du ju igår. En sallad låter gott. Du kanske ska beställa färdiglagad mat i stället? Medan du sitter där och funderar på kvällsmaten går tiden utan att du får någonting gjort. Du kommer på dig själv med att söla och bestämmer dig för att ta dig själv i kragen. Var var nu det där pappret du skulle ha? Vad svårt du verkar ha det för att koncentrera dig nu för tiden… Du ska kanske gå och ta en kaffepaus i stället, och se om det går bättre med lite kaffein i kroppen. Klicka här för att veta var de bästa kaffemaskinerna för arbetsplatsen finns.  Du ringer efter en sallad med lite ranch dressing till kvällsmat, det blir gott.

Vikten av ett ordentligt mellanmålDSFM

När du sitter där klockan tre och försöker jobba men börjar drömma om mat i stället, är det hjärnan som försöker få dig att inta ett riktigt mellanmål. När vi har ätit kolhydrater blir vår minnesförmåga bättre just därför att hippocampus fyllts med glukos, som ju är hjärnans främsta energikälla. Under långa perioder av gedigen koncentration förbrukas denna glukos och måste ersättas – därav vikten av att regelbundet inta ordentliga mellanmål.

Pigga upp alla med en fruktkorg

Att ha en fruktkorg med fräscha produkter tillgängliga för alla på kontoret är en bra idé som främjar hårt arbete genom att boosta hjärnans koncentrationsförmåga – men bara för de som avnjuter frukten, förstås. I Stockholm finns DSFM, ett företag som levererar diverse kontorsmaterial och annat som behövs för att skapa en god arbetsmiljö i ett trevligt sammanhang. Bland det som DSFM anser är viktigt på arbetsplatsen finns:

• En snygg entrématta – fräschar upp omgivningen och välkomnar besökare
• Tvål – renlighet är jätteviktigt!
• Bra belysning: bidrar till stämningen samt piggar upp alla
• Fruktkorgar: för ett nyttigt mellanmål som boostar hjärnans koncentrationsförmåga samt
• Kaffe och te: det går utan att säga varför det behövs.