Rätt mat till rätt fest

Planerar du ett stort event, kanske bröllop, möhippa eller babyshower? Eller är det kanske någon i familjen som tar studenten? Att bestämma vad som ska serveras kan både vara svårt men också roligt. När man har många gäster finns det mycket att tänka på – eventuella allergier och matpreferenser eller om någon är vegetarian eller vegan. På stora events kan det vara smart med buffé eller plockmat som man vet uppskattas av många. Exempel är en klassisk potatissallad, kycklingspett, ostbricka, fruktfat och kallskuret med olika sorters såser till.

Glöm inte barnen!
På de flesta stora fester brukar det ju finnas ett antal barn också, och självklart bör det ju finnas något gott till dem också. Barn är kända för att vara kräsna och kanske inte uppskatta en ostbricka på samma sätt som vuxna, tänk därför på att ställa fram lite barnvänliga alternativ också som till exempel mackor med pålägg eller köttbullar. Som dricka är det uppskattat av barn när det serveras saft eller läsk!

Att hinna med
Att planera såhär mycket mat till ett stort antal gäster kan vara tidskrävande och kanske till och med lite stressande. Ta hjälp av dina vänner, din partner eller förälder – det finns säkert jättemånga som ställer upp. Känner du dock att det ej finns tid kan du anlita ett cateringföretag istället. För många upplevs detta som smidigare och enklare då det sparar mycket tid. Det finns olika företag över hela Sverige, allt från catering i Stockholm till catering i Skåne.  Då betalar du istället för att få maten serverad och allting fixat utan att du själv behöver lägga ner tid på det. Perfekt för den upptagna!