Smaskig fest på höjden

Köttbitar och bearnaisessås i all ära, men ibland vill man bara ha en fin bit tårta. Tårtan har tyvärr fått lite dåligt rykte på senaste tiden. Och visst, nyttig och bra för kroppen är det knappast med tårta. Men gott. Och allting i måtta fungerar fint, så även tårta. Här i vårt land har vi en fin tradition med tårtor av alla de slag. Det måste inte ens vara en särskild dag eller något speciellt som firas. Även den gråaste måndag kan piggas upp med en liten bit tårta, särskilt om man delar den med någon som man tycker om.
Om du inte har tårtbakargener i kroppen så kan du istället låta proffsen ta hand om själva bakandet. I Malmö finns till exempel ett grymt konditori som heter Bellevue Conditori. De ordnar tårtor för stora och små och med olika smaker. Spana in Bellevue Conditor AB och gör plats i magen för lite livsnjutning med grädde på toppen.

Kroppen säger ja tackCatering till ditt bröllop

Socker är inte bra. Och att baka en tårta utan att använda denna fina ingrediens är inte lätt. Men som de gamla grekerna brukade säga, i måtta är allting okej. Man behöver inte ens tänka efter hur många kalorier som en tårta innehåller. Det är nämligen inte det sundaste att trycka i sig en hel. Men en liten bit är det ingen som har dött av. Förutom om den där biten skulle hamna så olyckligt att den fastnar i halsen. Och det kan man kanske inte ens skylla på tårtan.
Det finns dessutom många olika sorters bakverk som räknas som tårta. Den måste inte vara överöst av smör, socker, vispgrädde och choklad. Ett par sockerkaksbottnar med frukt och färskostkräm kan vara minst lika smaskigt.

En tårta sitter aldrig fel

Det finns massor av olika tillfällen som en bit tårta sitter som handen i handsken. Många av dem är klassiker som de flesta förknippar med just tårta. Men några av förslagen här i listan är lite innovativa och kan kanske inspirera till att testa ett bakverk på en ny dag:

• Studentfest
• Dop
• Bröllop
• Födelsedag
• Personalfest