Varm mat, kallt hem

Potatisen har precis kokats färdig och står i en het gryta på bordet. Det är dukat riktigt tjusigt med servetter, servettringar och färska blommor i en vacker vas. Stora delar av sällskapet sitter redan till bords. Plötsligt dyker kvällens värdinna upp i dörröppningen med ett stort serveringsfat i händerna. Gästerna blir nyfikna på vad som ligger där och ångar av ugnsvärmen. De ser sig omkring bland svartvinbärsgelé, inlagd gurka och grönsallad som samsas med väldoftande rödvin i ljuskronans sken. Just som älgsteken sänks mot de tomma tallrikarna, hörs ett knäppande ljud. Sen blir det helt tyst. Värmepannan har stannat.
Som tur är finns Månssons Rör AB i Linköping. De rycker ut och fixar ett sådant här nödläge. Om du vill veta mer om värmepumpar i Linköping, spana in deras hemsida. Där står allt du behöver veta om värmepumpar och luftvärmepumpar.

Den lyxiga värmenMånssons Rör

Man brukar ju säga att man inte uppskattar vad man har förrän man förlorat det. Det samma gäller för den gemytliga värmen som gör hemmet så hemtrevligt. För dukar, ljusstakar och gardiner i all ära, men är det kallt som i graven kommer ingen att trivas. Det är inte heller allt för många år sen som våra hem värmdes upp med öppen eld.
Men nu förlitar vi oss på de nymodiga värmepumparna. Den stunden de slutar fungera rasar världen. Nej, så är det naturligtvis inte. Men visst trivs man bättre hemma när man slipper gå runt och huttra med en filt om axlarna.

Håll igång under tiden

Oavsett vilket proffsigt VVS-företag man får tag på, så får man ha lagom höga förväntningar. Ibland kommer det kanske ta några dagar innan värmepumpen kommer igång. Har man tur så är det inte mitt i djupaste vargavintern som värmen försvinner. Men även hösten och våren kan ju ha sina kyliga dagar och det gäller att hålla ångan uppe. Bokstavligt talat. Här är några tips för hur man håller värmen utan värme:

〈 Drick mycket varma drycker
〈 Se till att byta strumpor minst en gång om dagen
〈 Sov tillsammans med resten av familjen för att hålla värmen tillsammans
〈 Elda med ved i er öppna spis, om ni har en sådan